ZUURKOOLSCHOTEL


ZUURKOOLSCHOTEL

Benodigdheden voor vier personen: 1 eetl olijfolie, ½ gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 500 gram zuurkool, 8 sneetjes witte brood, 12 plakken gekookte ham, 250 gram geraspte Gruyére, 0,5 dl water, 4 losgeklopte eieren, 30 gram boter, peper.

Verhit de olie in een pan. Laat de ui en de knoflook vijf tot zes minuten op middelhoog vuur fruiten in de hete olie. Schep er de zuurkool door en laat met het deksel op de pan 15 tot 20 minuten op middelhoog vuur af en toe omscheppend stoven. Bestrijk de sneetjes brood intussen met boter, beleg vier van de sneetjes elk met drie plakken ham en verdeel er de geraspte kaas over. Dek af met de resterende sneetjes brood. Klop het water met wat peper door de eieren. Verhit de boter in een grote koekenpan. Haal de sandwiches een voor een door het losgeklopte ei en bak ze daarna drie minuten op middelhoog vuur in de hete boter. Keer de sandwiches om en laat ze nog drie minuten bakken. Geef er de gestoofde zuurkool bij.

Comments & Responses

Comments are closed.