ZUURKOOLSCHOTEL MET GEHAKT EN BANAAN


ZUURKOOLSCHOTEL MET GEHAKT EN BANAAN

Benodigdheden voor 4 personen: 50 gram rozijnen, 1 kg aardappelen, 1 el boter, 400 gram rundergehakt, 1 ui, 2 thl kerriepoeder, 2 el ketjap manis, 750 gram zuurkool, 1½ dl melk, zout, 2 bananen.

Laat de rozijnen in een bakje met warm water wel­len. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar met een snufje zout. Pel en snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit de ui met de kerriepoeder. Voeg het gehakt, ketjap, zout en peper toe en bak het met behulp van een vork rul. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Maak er met de melk puree van. Pel de banaan en snij hem in plakjes. Doe het gehaktmengsel in een ingevette ovenschaal. Leg daarop de zuurkool, plakjes banaan en rozijnen. Verdeel de aardappelpuree erover. Laat de schotel in een voorverwarmde oven van 200°C in onge­veer 20 minuten door en door warm worden.

Comments & Responses

Comments are closed.