ZUURKOOL MET KAAS EN APPEL


ZUURKOOL MET KAAS EN APPEL

Benodigdheden voor 4 personen: 750 gram geschilde aardappelen, 1 ei, 2 el koffieroom, 20 gram boter, 150 gram jonge kaas in blokjes, 500 gram zuurkool, 2 zure appels in plakjes, 50 gram pitloze rozijnen, 50 geraspte kaas, noot­muskaat, peper en zout.

Kook in een pan met een bodem water de aardappelen in 20 minuten gaar. Giet de aardappelen af en pureer ze. Roer in een kommetje het ei los met de koffieroom. Klop het eiermengsel, de boter, de blokjes kaas en wat zout, peper en nootmuskaat door de hete aardappelpuree. Kook in een pan met een bodem water de zuurkool 15 minuten. Laat de zuurkool goed uitlekken. Schep de plakjes appel en de rozijnen door de uitgelekte groente. Schep de helft van de aardappelpu­ree in een beboterde ovenschaal. Leg er het zuurkoolmengsel bovenop en dek alles af met de rest van de aardappelpuree. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en zet de schaal circa 25 minuten in de op 200°C voorverwarmde oven tot er een bruin korstje is ontstaan.

Comments & Responses

Comments are closed.