WITLOF info


WITLOF

We kennen witlof als een vertrouwde groentevariant, smakelijk klaargemaakt met ham en kaas in de oven of grill, maar er is nog zoveel meer te doen met witlof. Omdat door teeltwijzigingen witlof nu het hele jaar door gegeten kan worden, kunnen we van witlof ook een frisse, knapperige salade maken. Ontdek ‘t, want witlof is niet alleen lekker en gezond, je kunt er in de keuken ook alle kanten mee op.

Witlof wordt in het donker gekweekt, zodat het bladgroen geen kans krijgt zich te ontwikkelen. Het lof blijft op deze manier mooi wit. Zou witlof in het licht groeien dan zou deze net zo groen worden als een krop sla en te bitter van smaak worden.

Lof is redelijk goed houdbaar. U kunt de struikjes gedurende ongeveer drie dagen bewaren op een koele plaats. Laat ze in de papieren zak van de groenteman zitten, maar laat deze wel open. Wanneer u lof in de koelkast bewaart, is ze een week houdbaar. Reken voor gekookte witlof ongeveer 300 gram per persoon. Voor een salade is 150 gram voldoende. Hieronder volgen enkele recepten die het proberen waard zijn!

Comments & Responses

Comments are closed.