WINTERSOEPEN info bereiding


WINTERSOEPEN

Als de wintermaanden aanbreken, worden de soepen weer wat steviger. Neem een voorbeeld aan erwtensoep. Tegenwoordig gaat onze fantasie wat verder. Zeker als we op de internationale soepen-toer gaan. Wat dacht u van Spaanse bruine bonensoep, Italiaanse courgettesoep met tortellini of gebonden Witlofsoep.

Goed gevulde soep is een uitstekende maaltijdvervanger. Ze worden dan ook wel maaltijdsoepen genoemd. Voor een echte maaltijdsoep moet u altijd verse groenten toevoegen voor de broodnodige vezels en vitamines. Snijd de groente in hapklare stukjes, dat eet gemakkelijker. Panklare roerbak-groentenmixen zijn een goed alternatief voor zelf groenten snijden. Voeg, als de soep wat langer moet koken, de groenten 10 minuten voor het einde van de kooktijd toe. Dan blijven ze lekker knapperig en blijven de vitamines behouden.

Bij een lekkere, gevulde soep smaakt een snee brood altijd goed en bovendien maakt het de maaltijd nog completer (zetmeel producten). Laat u bij de keuze van het brood inspireren door de soep zelf. Bij een Italiaanse of mediterraan getinte soep kunt u bijvoorbeeld knapperige ciabatta of Turks brood serveren.

Comments & Responses

Comments are closed.