WARME APPELPUDDING


WARME APPELPUDDING

(nagerecht voor 4 à 6 personen) Ingrediënten: 10 volkorenbeschuiten, 2 appels (Pink Lady of Golden Delicious), 10 g zachte boter of margarine, zout, 100 g licht bruine basterdsuiker, 2 eieren, ¼ theel. gemalen nootmuskaat, 1 thee.l gemberpoeder, 1¼ dl melk, ongeveer 4 eetl. schenkstroop, (½ eetl. boter of margarine om in te vetten en twee eetl. paneermeel om te bestrooien), metalen puddingvorm met deksel inhoud ca. 1 l., keukenmachine.

Vorm en deksel invetten en bestrooien met paneermeel. In de keukenmachine beschuiten fijnmalen of beschuiten in een schone plastic zak met deegroller verkruimelen. Appels schillen, klokhuis verwijderen en fijnhakken. In een grote pan ruim water aan de kook brengen. In kom boter, mespunt zout en suiker met mixer in ca. 10 minuten licht en romig kloppen. Eieren één voor één erdoor kloppen, volgend ei pas toevoegen als vorige ei volledig is opgenomen. Beschuitkruim, appel, nootmuskaat en gemberpoeder erdoor scheppen. Scheutje voor scheutje melk erdoor roeren. Beslag in vorm scheppen en bovenkant glad strijken. Vorm afsluiten met deksel en in pan kokend water zetten, water moet tot ca. 2 cm onder de rand van vorm komen. Water opnieuw aan de kook brengen. Appelpudding in ca. 1½ uur gaar laten worden. Zonodig tussentijds extra kokend water toevoegen. Vorm uit pan nemen en deksel verwijderen. Ca. 10 minuten laten afkoelen. Platte schaal op vorm leggen, samen keren en pudding uit vorm laten komen. Stroop erover schenken. Serveren met bolletjes vanilleroomijs.

Comments & Responses

Comments are closed.