WALNOOT-KOFFIEBROODJES


WALNOOT-KOFFIEBROODJES

Benodigdheden: 1 sinaasappel, 200 gram gepelde walnoten, 100 gram rozijnen, 3 eetl. gember of abrikozenjam, 1 blikje gekoeld croissantdeeg, 100 gram poedersuiker.

Verwarm de oven voor op 200°c. Boen de si-naasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappel uit. Hak de walnoten grof. Meng vervolgens in een kom 1 eetlepel sinaasappelsap met de geraspte sinaasappelschil, de jam, de gehakte noten en de rozijnen. Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht. Strijk het notenmengsel erover uit en rol het deeg stevig op, begin aan de lange kant. Druk de naad dicht en snijd het deeg met een nat scherp mes in 6 plakken. Leg deze op hun kant op een ingevette bakplaat en bak de broodjes in ca. 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat ze afkoelen. Roer de poedersuiker met 1-2 eetlepel sinaasappelsap tot een glad glazuur. Strijk dit over de broodjes uit. Laat het glazuur even opstijven, smullen maar!!

Comments & Responses

Comments are closed.