VISSOEP MET ZEEKRAAL


VISSOEP MET ZEEKRAAL

Benodigdheden: 1 kg. zeevis (schol, bot, tong wijting, kabeljauw of schelvis), citroensap. Bouillon: ¾ water, ¼ droge witte wijn, 1 ui, peper, sap van een halve citroen, 6 takjes peterselie, 2 takjes tijm [(of een mespuntje gedroogde tijm).

Vulling: 100 gr. garnalen, 200 gr. zeekraal, 1 eidooier, 1 dl. room, zout en peper.

Laat de visboer de vis ontgraten en eventueel stropen. Neem de graten en vellen mee. Was deze onder koud stromend water en zet ze op met een paar druppels citroensap, water wijn, gesneden ui, paper, peterselie en tijm. Trek hiervan in 20 minuten een visbouillon. Zeef deze door een doek. Snijd het visvlees in stukjes en besprenkel het met het sap van de halve citroen. Verwarm de bouillon opnieuw, doe het visvlees en de garnalen erin. Roer de eidooier uit met de room tezamen met de schoongemaakte zeekraal. Laat de soep niet meer koken, alleen doorwarmen. Maak de soep op smaak af met zout en peper. Serveer met stokbrood.

Comments & Responses

Comments are closed.