Vijgen tarte a tin met chocoladeijs


Vijgen tarte a tin met chocoladeijs

Ingrediënten:

Deeg;150 gr. bloem,50 gr. witte basterdsuiker100 gr. boter1 losgeklopt ei.

40 gr. bruine suiker, 6 vijgen.

frangipan: 50 gr. spijs, 10 gr. boter, 1 ei, 25 gr. suiker

Receptuur:

Zeef de bloem met de suiker in een mengkom.Voeg de boter in kleine slokjes toe en wrijf net zolang tot het deeg eruit ziet als broodkruim.Voeg het ei toe en meng dit snel door het deeg (niet te lang kneden omdat het dan olieachtig wordt en het gebak taai).Plak het in plastic en laat het in de koelkast opstijven.

Meng alle ingrediënten voor de frangipan door elkaar. Schil de vijgen en halveer deze.

Beboter 2 vormen.Bestrooi de bodems met de bruine suiker zodat de hele bodem bedekt wordt.

Rangschik over de vijgen en verdeel hierover de frangipan.

Rol het deeg op een met bloem bestoven werktafel uit tot een plak met een dikte van ± 3 mm.Laat deze plak over de vormen vallen en snijd de randen bij.Bak het taartje af in 55 minuten op 180°C.Even laten afkoelen en vervolgens storten.

 

Opmaak van de borden:

Verdeel de tarte a tin over de borden.

Schep een bol chocoladeijs erbij en garneer met mint.

Comments & Responses

Comments are closed.