Vijgen in rode wijnsiroop


Vijgen in rode wijnsiroop

Ingrediënten:

8 vijgen, 3 eetlepels suiker, 3 dl rode wijn, stukje citroenschil en 1 theelepel aardappelmeel.

Receptuur:

Snijd de vijgen tot 1,5 cm onder de steel in en schil de onderste helft van de schil, zodat er een “kapje” op de vijg zit.
Zet de vijgen rechtop in een pan. Voeg de suiker, wijn en citroenschil aan de vijgen toe. Breng het aan de kook.
Doe het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat de vijgen ca. 30 minuten stoven.
Neem de vijgen voorzichtig uit de pan en zet ze in een schaal. Roer het aardappelmeel glad met 1 eetlepel water. Roer het aangemengde aardappelmeel door het kookvocht. Blijf roeren totdat het vocht lichtgebonden is. Schenk het over de vijgen. Laat de vijgen afkoelen.

De vijgen krijgen door het zetmeel een mooi glanzend laagje, omdat de saus iets gebonden wordt en deze daardoor mooi om de vijgen blijft “hangen”.
Je kunt in plaats van zetmeel ook extra suiker toevoegen en het wijnmengsel tot siroopdikte laten inkoken. De siroop is dan wel veel zoeter. Deze zoete variant kun je lekker als dessert eten met een bol ijs of een lepel mascarpone.

Comments & Responses

Comments are closed.