Vijgen in rode wijnsaus


Vijgen in rode wijnsaus

Ingrediënten:

1sjalotje, scheutje olijfolie, 1 eetlepelsuiker, 5 dl rode wijn, 6 gedroogde vijgen, 1 laurierblaadje, 1 takje tijm, 2 theelepels juspoeder en 8 verse vijgen.

Receptuur:

Snipper het sjalotje en zweet het aan in een beetje olijfolie.
Voeg de suiker toe en laat dit lichtjes karameliseren.
Doe de wijn, de gedroogde vijgen, de kruiden en de juspoeder erbij en laat dit op laag vuur zo’n 5 minuten rustig koken.
Pureer vervolgens alles met de staafmixer in de pan. Hierdoor ontstaat een mooi gebonden saus waarin de pitjes van de gedroogde vijgen goed te zien zijn.
Zet nu de verse vijgen in de saus en laat dit op laag vuur 10 minuten zachtjes koken.
Nu heb je een prachtig en smaakvol garnituur voor bij de tournedos én een mooie saus!

Comments & Responses

Comments are closed.