Vijgen-geitenkaas- tijmtaart


Vijgen-geitenkaas- tijmtaart

­Voorgerecht voor 4 personen

350 g fillodeeg

200 g zachte geitenkaas

1 ei, losgeklopt

zout en zwarte peper uit de molen 4 takjes tijm

12 paarse vijgen, in plakken

1 el honing, verwarmd

 

Verwarm de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit en snijd het in twee grote rechthoeken. Plaats één rechthoek op een ingevette bakplaat. Besmeer met een dikke lage geitenkaas en laat daarbij 1 centimeter van de randen vrij Smeer de randen in met ei en plaats de andere rechthoek er voorzichtig bovenop. Druk de randen goed aan. Bestrijk de boven­kant en hoeken met ei en bestrooi met peper en zout. Leg de vijgenplakken erop, bestrooi met tijmblaadjes en bak 25-30 minuten tot de taart mooi goud­bruin is. Bedruppel met de warme honing en serveer direct.

Comments & Responses

Comments are closed.