VENKEL-POMPOENTAART


VENKEL-POMPOENTAART

(hoofdgerecht, 4 personen) Benodigdheden: 2 pakjes bladerdeeg (diepvries), 750 gr pompoen, 2 venkelknollen, 2 grote uien, 1 flinke teen knoflook, 150 gr geraspte oude kaas, olie, paneermeel, peper, zout, 1 bekertje crème fraîche of zure room.

Ontdooi de bladerdeegplakjes. Pompoen in plakken snijden, schillen, pitten verwijderen en in kleine blokjes snijden. Venkel wassen en in kleine blokjes snijden. Uien pellen en fijnsnipperen. In een pan olie verhitten en ui lichtgeel fruiten. Knoflook erboven uitpersen en even meefruiten. Pompoen en venkel toevoegen. Doorroeren en laten sudderen tot de pompoen zacht wordt. Op smaak brengen met zout en peper. Roer als laatste de kaas erdoor en neem de pan van het vuur. Springvorm (doorsnede van 24 cm ) bekleden met ontdooide plakjes bladerdeeg (beginnen met de zijkanten en vervolgens de bodem). Op de bodem wat paneermeel strooien om het groentevocht op te nemen. Het groentemengsel als vulling in de springvorm scheppen. De bovenrand van de plakjes bladerdeeg over de vulling heen vouwen. De vulling bedekken met de rest van de plakjes bladerdeeg. Plakjes bladerdeeg bestrijken met wat water. In het midden van een hete oven op 200°C (stand 4) de taart in 45 à 50 minuten gaar en bruin bakken. Taart in punten snijden en serveren met een schep crème fraîche of zure room.

Comments & Responses

Comments are closed.