TZATZIKI (Griekse komkommersaus)


TZATZIKI (Griekse komkommersaus)

Dipsaus voor rauwe groenten of stokbrood. Benodigdheden: 1 komkommer, 1 el. zout, 150 gram kwark, 1 thl. citroensap, 1 thl. olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 el. fijngesneden dille.

Schil de komkommer met een dunschiller. Rasp de groente grof en meng er 1 el. zout door. Schep de geraspte komkommer in een zeef en hang deze boven een kom. Dek de zeef af met plastic folie en leg er een zwaar gewicht op. Zet de komkommer 30 minuten koel weg. Het zout onttrekt vocht aan de komkommer. Maak intussen de saus. Schep de kwark in een kom. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven de kwark uit. Voeg citroensap, olijfolie en dille toe. Spoel de geraspte

komkommer af onder de kraan en laat het goed uitlekken. Meng de komkommer door de saus. Maak de tzatziki op smaak met peper en zout. Serveer er rauwe groenten en/of stokbrood bij.

Comments & Responses

Comments are closed.