TUINBONEN MET SINAASAPPEL- MOSTERDSAUS


TUINBONEN MET SINAASAPPEL- MOSTERDSAUS

Ingrediënten voor vier personen: 2 kilo tuinbonen, 2 uien, 40 gram boter, 40 gram bloem, 3 dl melk, 1 dl sinaasappelsap, 1 eetl. mosterd, 1 eetl. crème fraîche, 4 theel. bouillonpoeder, zout en peper.

Dop de tuinbonen en kook ze in een pan met water, een scheut melk en zout in 15-30 minuten gaar. Pel en snipper intussen de uien. Verhit de boter in een pan en fruit de ui enkele minuten. Roer de bloem erdoor. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk en het sap toe. Roer de mosterd, de room en de bouillonpoeder er door. Maak op smaak af met zout en peper. Giet de tuinbonen af en doe ze in een schaal. Geef de saus er apart bij.

Comments & Responses

Comments are closed.