TUINBONENSALADE MET SPINAZIE


TUINBONENSALADE MET SPINAZIE

Benodigdheden voor 4 personen: 2 kilo tuinbonen, zout, scheutje melk, takje bonenkruid, sap van ½ citroen, 1 eetl. citroen- melisse-azijn, 1 thl. mosterd, 3 eetl. olijfolie, 1 eetl. gehakte basilicum, peper, 500 gram gewassen spinazie.

Kook de tuinbonen in een pan met weinig water en een snufje zout, een scheutje melk en het bonenkruid in circa 10 minuten beetgaar.

Klop in die tijd in een slakom een sausje van het citroensap, de azijn, de mosterd, de olijfolie, het basilicum en wat zout en peper.

Giet de tuinbonen af, verwijder het takje bonenkruid en schep de hete bonen door het sausje. Laat de salade circa 30 minuten staan. Schep vlak voor het serveren de goed uitgelekte spinazieblaadjes luchtig door de salade.

Serveer er hard gekookte eieren en volkorenbrood

Comments & Responses

Comments are closed.