TOSCAANSE APPELEN


TOSCAANSE APPELEN

750 gram appelen, bij voorkeur Cox, 5 dl. water, sap van 1 citroen, 60 gr. suiker, 20 gr. boter voor het invetten. Tosca-deeg 100 gram boter, 85 gr. suiker, 100 gr. gehakte amande­len, 20 gr. bloem, 2 el. melk.

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij de appelen in schijfjes. Breng het water met het ci­troensap en de suiker aan de kook en pocheer de appelschijfjes hierin gedurende 8 minuten. Haal de appelschijfjes met een schuimspaan uit het kook­vocht en leg ze in een ondiepe beboterde vuurvaste schaal. Maak het deeg door de boter met de suiker schuimig te roeren. Voeg de amandelen, de bloem en de melk toe en meng tot een deeg ont­staat. Verdeel het deeg over de appels en bak de appels in het midden van een voorverwarmde oven van 225°C gedurende 10-15 minu­ten. Serveer de Toscaanse appelen als warm nagerecht (met slag­room) na een lichte maaltijd. Of bijvoorbeeld op de zaterdag na een maaltijdsoep.

Comments & Responses

Comments are closed.