TORTILLA DE ESPINACAS


TORTILLA DE ESPINACAS

Lunchgerecht voor 1 à 2 personen.- Benodigdheden:500 gram verse spinazie, 4 eieren, 1 teentje knoflook, 20 gram pijnboompitten, scheut room, scheut olijfolie, zout en peper.

Was de verse spinazie zeer grondig en laat ze goed uitlekken. Fruit de knoflook in een grote koekenpan met wat olijfolie. Voeg een beetje spinazie toe. Laat de spinazie slinken en fruit deze dan nog enkelen minuten. Laat de spinazie afkoelen in een vergiet, knijp er zoveel mogelijk vocht uit en hak de spinazie fijn. Klop de eieren met de room, zout en peper. Roer de spinazie door het eiermengsel en voeg de pijnboompitten toe. Bak in een koekenpan, op zacht vuur zonder te roeren, het eiermengsel. Draai de omelet om als deze een beetje gaat stollen. Laat de omelet op een bord glijden en doe hem omgekeerd terug in de pan. Bak de ‘tortilla’ niet te lang, hij moet van binnen een beetje smeuïg blijven.

Comments & Responses

Comments are closed.