TARTE TATIN VAN ZOETE UIEN EN OLIFANTENKNOFLOOK


TARTE TATIN VAN ZOETE UIEN EN OLIFANTENKNOFLOOK

  • Heerlijk bij lams- en vleesgerechten of gewoon als tussendoortje

Aantal personen: 4-6

Ingrediënten:

Deeg: 50 gram boter, 100 gram bloem, 2 eetlepels water, zout .

Overige: 2 bollen olifantenknoflook, 3 zoete uien, 70 gram suiker, 50 gram boter, balsamicoazijn, 2 dl melk.

Pel de olifantenknoflook, schil de zoete uien en snijdt ze in parten, zo’n zes per ui.

Maak van de ingrediënten voor het deeg een mooie deegmassa en laat dit ±30 minuten rusten in de koelkast. Blancheer ondertussen de tenen van de olifantenknoflook in de melk ±10 minuten. De smaak wordt iets milder, eigenlijk is dit bij deze knoflook niet echt nodig. Verwarm de oven voor op 200°C.
Strooi de suiker en leg de boter in vlokjes op een dichte taartvorm. Laat dit op het vuur of in de hete oven karameliseren. Leg de parten ui en de tenen knoflook om en om in de taartvorm en bestrooi met peper en zout. Druppel er wat balsamico overheen. Een beetje sinaasappelsap is ook erg lekker, maar dan niet al teveel vocht. Rol het deeg uit en bedek hiermee de uien en knoflook, goed instoppen. Bak de taart ±30 minuten in de oven. Na het bakken wel het vocht uit de vorm laten lopen. Keer de taart om op een groot bord en geef er een punt van bij b.v. lamsvlees, rundvlees, of gewoon lekker bij de borrel!

Comments & Responses

Comments are closed.