TAGLIATELLE MET OESTERZWAM IN ROOMSAUS


TAGLIATELLE MET OESTERZWAM IN ROOMSAUS

Benodigdheden:300 gram tagliatelle, 2 bakjes oesterzwammen, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 200 gram ham, 25 gram boter, 2 thl oregano, 22 dl droge witte wijn, 2 dl slagroom, 2 el bloem.

Borstel de oesterzwammen schoon en snij ze in reepjes. Pel en snipper de uien. Pel vervolgens de teentjes knoflook. Snij de ham in reepjes.Verhit in een koekepan de boter en fruit de ui met het uitgeperste teentje knoflook. Bak de oesterzwammen, ham en oregano 5 minuten mee. Voeg 2 dl. wijn en de slagroom toe. Laat dit op hoog vuur 4 minuten koken. Roer in een kommetje de bloem met de rest van de wijn tot een papje en voeg dit al roerende aan de saus toe. Blijf roeren tot de saus gebonden is. Kook de tagliatelle gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Serveer de saus apart erbij. Lekker met een salade van ijsbergsla en tomaat.

Comments & Responses

Comments are closed.