Sweetstar – Japanse pompoen info en bereiding


Japanse pompoen in Holland geteeld!

De pompoen is vooral bekend als decoratieproduct. De SweetStar Pompoen is één van de lekkerste eetbare varianten.
Hij valt op door zijn zoete nootachtige smaak en zijn bereidingsgemak. In een salade, in een kleurrijk pompoensoep, roerbakken of in de oven, u kunt er uw fantasie in kwijt. De Japanse Pompoen doet het overal goed.

Aanbevolen door topkoks!

Ook in het met een Michelinster bekroonde Yamazato restaurant in het Amsterdamse Okura hotel wordt uitsluitend gewerkt met de SweetStar Pompoen. Maar ook andere topkoks zijn enthousiast over de SweetStar Pompoen, vanwege de smaak en gebruiksmogelijkheden. Probeer het zelf, of laat u verrassen!

Bakken

Snij de pompoen in stukjes. En bak in de hapjespan met een beetje olijfolie, ui, knofl ook en zout en peper.
Het duurt ongeveer 20 minuten voordat de pompoen zacht en gaar is.

Roosteren in de oven

Snij de pompoen in stukjes en leg hemin een ovenschaal met olijfolie, zout, peper, takjes rozemarijn en knoflook. Hier kunnen bijvoorbeeld ook aardappelen in stukken bij. Ongeveer een uur in de oven totdat alles zacht en gaar is.

Pompoen in plaats van aardappelpuree

Snij de pompoen in stukjes en kook hem. Daarna stampen met wat peper, zout, komijn en een klontje boter.
Een teentje knoflook erdoor is ook lekker.

 

Als ovenschotel

Stukjes pompoen, kikkererwten, courgette, aardappel en tomaat in de oven, laatste paar minuten wat blauwe kaas eroverheen laten smelten.

Comments & Responses

Comments are closed.