SPINAZIE info


SPINAZIE

Spinazie is één van de meest populaire voorjaarsgroente van eigen bodem. Het is een snel­groei­end gewas en komt vooral in het voor­jaar en de zo­mer­maanden in de handel. In het begin en eind van het jaar is er klein­bla­dige kas­spinazie die heel geschikt is voor het gebruik in salades. Vanaf maart is de wat stuggere en grootbladige spinazie van de volle grond verkrijg­baar. Deze wordt vooral gekookt gegeten. Spinazie komt uit eigen land, maar wordt daar­naast ook geïmporteerd uit Frankrijk.

De bladgroente bestaat voor een groot gedeelte uit water en is daarom erg kwetsbaar. Gebruik de groente het liefst op de dag van aankoop. Spinazie is rijk aan vitamine B2 en ijzer en uitermate geschikt om onze weerstand en energie voorraad weer aan te vullen.

Daar spinazie tijdens de bereiding slinkt, moet u op ongeveer 400 gram per persoon rekenen. Voor een salade heeft u ongeveer 125 gram nodig. Belangrijk is dat u de spinazie niet te lang laat koken en niet te klein snijdt. Blancheren van de hele bladeren is veel lekkerder, gezonder en is uitstekend als basis voor verdere bereiding. Spinazie kan na het koken niet nogmaals opgewarmd worden in de magnetron vanwege de aanwezigheid van de stof nitraat.

Comments & Responses

Comments are closed.