sperziebonen info en bereiding


SPERZIEBONEN

Ze worden het hele jaar aangeboden, komen in de maanden juli en augustus uit eigen land en worden op andere tijdstippen aangevoerd uit landen als Frankrijk, Spanje, Egypte, Ethiopiƫ en Senegal. De sperzieboon is een compleet pakketje vitaminen en mineralen. Het bevat o.a. ijzer en vitamine C.

De sperzieboon is helder groen van kleur. Verpakt in een papieren of een geperforeerde plastic zak zijn sperziebonen nog enkele dagen houdbaar op een koele plaats of in de koelkast. Snij een puntje van de uiteinden van de bonen. Was ze en breek de bonen doormidden of laat ze heel. Over de draden hoeft u zich tegenwoordig geen zorgen meer te maken, er worden bijna uitsluitend rassen zonder draad geteeld. Een idealere groente is er haast niet. Sperziebonen smaken bijna overal bij.

Basisrecept: maak de bonen schoon, kook ze met weinig water en wat zout gaar in 15-20 minuten (knapperig zijn ze het lekkerste). Giet eventueel kooknat af, schud een klontje boter door de groente en wat fijngehakt bonekruid of bestrooi de bonen met wat nootmuskaat.

Comments & Responses

Comments are closed.