SPAANSE BRUINE BONENSOEP


SPAANSE BRUINE BONENSOEP

Benodigdheden: 1 chorizoworst van 250 gram, 1 grote ui, 1 rode paprika, 1 gele paprika, ½ eetlepel chilipoeder, 1 pot bruine bonen, tomatenpuree (400 gram), 2 bouillontabletten, 100 gram doperwten, 2 eetlepels fijngehakte peterselie.

Snijd de chorizo in kleine blokjes en bak ze in een koekenpan zachtjes uit. Snipper de ui en snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de ui, paprika en chili- poeder aan de chorizo toe en bak alles circa 5 min. op een zacht vuur. Doe de bruine bonen met vocht en de tomatenpuree in een soeppan. Verkruimel de bouillon-tabletten erboven en voeg 6 dl. water toe. Breng het geheel aan de kook. Pureer de soep eventueel met een staafmixer of maak de bonen met een stamper fijn. Voeg het chorizo-paprika mengsel en de doperwtjes toe en laat de soep nog circa 5 min. zachtjes sudderen. Roer op het laatste moment de peterselie erdoor. Lekker met geraspte kaas en ciabatta.

Comments & Responses

Comments are closed.