SALADE NIÇOISE 2


SALADE NIÇOISE

Lunchgerecht voor 4 personen. Benodigdheden: 200 gr. gemengde sla, 4 tomaten, 300 gr. gare afgekoelde sperziebonen, 2 (rode) uien, 1 groene paprika, 2 koude gekookte aardappelen, 200 gr. tonijn op water uit blik, 12 gevulde olijven, 4 eetl. citroensap, 4 eetl. (olijf)olie, 2 thl. mosterd, peper en zout.

Sla wassen en over 4 bordjes verdelen. Tomaten wassen, halveren, zaadlijsten verwij­deren en in partjes snijden. Uien pellen en in dunne ringen snijden. Paprika wassen en in dunne reepjes snijden. Aardappel in blokjes snijden. Tonijn in zeef laten uitlekken. In een kommetje een sausje roeren van citroensap, (olijf)olie, mosterd, peper en zout. Alle ingrediënten op de sla rangschikken en de dressing over de salade sprenkelen

Comments & Responses

Comments are closed.