ROERGEBAKKEN SPERZIEBONEN


ROERGEBAKKEN SPERZIEBONEN

Benodigdheden voor 4 personen: 600 gr. sperziebonen, 2-3 tomaten, 1 dunnen prei, 2 sjalotjes of i ui (1 teentje knoflook), 15 gr. boter of margarine, 50 gr, magere spe­kreepjes, zout, 2 theelepel gedroogde ore­gano of Italiaanse keukenkruiden

Maak de sperziebonen schoon en kook ze in ca. 10 minuten beetgaar in kokend water met zout. Dompel de tomaten 10 tellen in kokend water, ontvel ze en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snij de prei in smalle rijgen. Pel en snipper de sjalotjes of de ui en desgewenst de knoflook. Verhit de boter in een hapjespan of braadpan en bak hierin de spekreepjes lichtbruin en krokant. Voeg de stukjes sjalot of ui toe met de knoflook en de prei en fruit ze ca. 3 minu­ten. Voeg de sperziebonen en de stukjes tomaat toe en roerbak nog 2-3 minuten tot alles warm is. Breng het gerecht met zout en oregano of Italiaanse kruiden op smaak

Comments & Responses

Comments are closed.