Lamsfilet met vijgensaus


Lamsfilet met vijgensaus Ingrediënten: 50 gram boter of margarine, 500 gram lamsfilet, zout en peper, aluminiumfolie. Voor de vijgensaus: 8 […]

Verder Lezen...

Vijgen in rode wijnsiroop


Vijgen in rode wijnsiroop Ingrediënten: 8 vijgen, 3 eetlepels suiker, 3 dl rode wijn, stukje citroenschil en 1 theelepel aardappelmeel. […]

Verder Lezen...

Gevulde vijgen beignets met vanille ijs


Gevulde vijgen beignets met vanille ijs Ingrediënten: 16 vijgen, 25 gr. verse gist, 200 gr. muscato d’asti, 160 gr. bloem, […]

Verder Lezen...

Vijgen tarte a tin met chocoladeijs


Vijgen tarte a tin met chocoladeijs Ingrediënten: Deeg;150 gr. bloem,50 gr. witte basterdsuiker100 gr. boter1 losgeklopt ei. 40 gr. bruine […]

Verder Lezen...

Gepocheerde Vijgen met wijncrème


Gepocheerde Vijgen met wijncrème Ingrediënten: 7.5 dl rode wijn 1 eetlepel crème de cassis citrusschillen 1 vanillestokjes 1 kruidnagel 4 […]

Verder Lezen...

Vijgen-geitenkaas- tijmtaart


Vijgen-geitenkaas- tijmtaart ­Voorgerecht voor 4 personen 350 g fillodeeg 200 g zachte geitenkaas 1 ei, losgeklopt zout en zwarte peper […]

Verder Lezen...

Vijgen met geitenkaas en venkelzaad


Vijgen met geitenkaas en venkelzaad Halveer rijpe vijgen, bestrooi ze met venkelzaadjes en beleg met een flinke plak goede chèvre-kaas. […]

Verder Lezen...

Vijgen met mascarpone


Vijgen met mascarpone Snijd een diep kruis in de bovenzijde van iedere vrucht, zodat de parten als een bloem uiteenvallen. […]

Verder Lezen...

Vijgen in rode wijnsaus


Vijgen in rode wijnsaus Ingrediënten: 1sjalotje, scheutje olijfolie, 1 eetlepelsuiker, 5 dl rode wijn, 6 gedroogde vijgen, 1 laurierblaadje, 1 […]

Verder Lezen...

Vijgen info en bereiding


Vijgen, fruit van de goden Een deel van de mythevorming rond de vijg wordt wellicht ont­leend aan zijn bijzondere groeiwij­ze. […]

Verder Lezen...