ZUURKOOLSCHOTEL


ZUURKOOLSCHOTEL Benodigdheden voor vier personen: 1 eetl olijfolie, ½ gesnipperde ui, 1 teentje knoflook, 500 gram zuurkool, 8 sneetjes witte […]

Verder Lezen...

ZUURKOOLSCHOTEL MET GEHAKT EN BANAAN


ZUURKOOLSCHOTEL MET GEHAKT EN BANAAN Benodigdheden voor 4 personen: 50 gram rozijnen, 1 kg aardappelen, 1 el boter, 400 gram […]

Verder Lezen...

ZUURKOOL MET KAAS EN APPEL


ZUURKOOL MET KAAS EN APPEL Benodigdheden voor 4 personen: 750 gram geschilde aardappelen, 1 ei, 2 el koffieroom, 20 gram […]

Verder Lezen...

ZUURKOOL info en bereiding


ZUURKOOL In ons land wordt zuurkool vooral in de wintermaanden gegeten en volgens traditie meestal tot stamp­pot verwerkt. Er is […]

Verder Lezen...

GEPOCHEERDE ZALMFOREL MET LAMSOREN ROOMSAUS


GEPOCHEERDE ZALMFOREL MET LAMSOREN ROOMSAUS Benodigdheden: 600 gr. zalmforel (of een andere stevig vis zoals kabeljauw), 100 gr. lamsoren, 2 […]

Verder Lezen...

Lamsoren info en bereiding


Lamsoren is een bladgroente en heeft 12 cm lange, groene bladeren die in een rozet groeien. De naam geeft het […]

Verder Lezen...

VISSOEP MET ZEEKRAAL


VISSOEP MET ZEEKRAAL Benodigdheden: 1 kg. zeevis (schol, bot, tong wijting, kabeljauw of schelvis), citroensap. Bouillon: ¾ water, ¼ droge […]

Verder Lezen...

WITLOFSALADE MET RODE PAPRIKA EN SINAASAPPEL


WITLOFSALADE MET RODE PAPRIKA EN SINAASAPPEL Benodigdheden: witlof, rode paprika, sinaas­appels, noten, mosterd, sinaasappelsap. Snijd de witlof in dunne ringen […]

Verder Lezen...

STAMPPOT MET RAUWE WITLOF


STAMPPOT MET RAUWE WITLOF Benodigdheden: witlof, aardappelpuree, rauwe ham (dun gesneden). Aardappelpuree maken en de witlof in dunne ringetjes snijden. […]

Verder Lezen...

ROERGEBAKKEN WITLOF MET GROENE PEPER


ROERGEBAKKEN WITLOF MET GROENE PEPER Benodigdheden: witlof, groene peper, ketjap, sesamzaadjes, rosbief, mihoen/nasi. Witlof in grove stukken snijden en de […]

Verder Lezen...