RABARBERLIMONADESIROOP


RABARBERLIMONADESIROOP

Een delicatesse niet allen voor de kinderen, maar ook over ijs of door de yoghurt of de kwark.

Voor 3 flessen siroop : 2 kg. Rabarber, 1 dl. Water ( samen ca. 1 l. sap), 160 gr. Suiker per dl. Sap, 1gr. Citroenzuur (drogist) per dl. Sap.

Verwarm de schoongemaakte en klein gesneden rabarber met 1 dl. Water totdat het sap eruit getrokken is.

Giet de massa op een zaaf en laat de rabarber uit lekken. Meet het sap en laat 160 gr. Suiker per dl. Even meekoken en koel de sap weer af. Los het citroenzuur in een beetje water op, laat dit afkoelen en giet het koud bij de koude vruchtensap. Maak de flessen en de kurken schoon met heet sodawater , spoel zre goed na en laat ze op een schone doek uitlekken. Doe de siroop over in de flessen en sluit ze met een kurk.

Comments & Responses

Comments are closed.