RABARBER-KRUIMELDESSERT MET WALNOTEN


RABARBER-KRUIMELDESSERT MET WALNOTEN

Voor 4 personen: 1 kg. rabarber, 100 gr. rozij­nen, 4 el. ho­ning, sap van 1 citroen, 200 gr. bo­ter, 400 gr. volkoren­meel, 100 gr. fijnge­hakte walno­ten, 200 gr. suiker, ½ thl. gember­poeder.

Verwarm de oven voor op 200°C. Was de rabar­ber, snij ze fijn en doe de groente met de honing en citroensap in een pan. Voeg zoveel water toe tot de rabarber voor 2/3 deel onder staat. Kook de rabarber 10 min. Maak krui­meldeeg door de boter met 2 messen door het meel en de suiker te snij­den en vervolgens te kneden. Meng dan de noten en de gember erdoor. Doe de rabarber in een ovenvaste scho­tel en kruimel het deeg erover. Druk het goed aan. Bak het gerecht in de oven in 45 min. gaar en bruin.

Comments & Responses

Comments are closed.