RABARBER-KAASTAART


RABARBER-KAASTAART

250 gr. bloem, snufje zout, 1 pakje vanil­le­sui­ker, 125 gr. suiker, 125 gr. boter. Vulling: 500 gr. rabar­ber, 125 gr. basterd­suiker, 2 pakjes Mon Chou à 100 gr.en 2 eieren.

Maak een deeg van de bloem, het zout, de sui­ker en vanil­lesuiker en de boter. Kneed dit goed en laat het liefst een nacht in de koelkast rusten. Beboter een vorm met een opstaande rand (22-26 cm). Druk het deeg uit in de vorm en bak dit ca. 10 min. in het midden van een voorver­warm­de oven van 180°C. Maak onder­tussen de rabar­ber schoon, was ze en snij ze in stukjes van 2 cm. Kook de rabarber in een pan met 1 dl. water en 25 gr. bas­terdsuiker gedu­rende 5 min. Giet de ra­bar­ber af. Prak de Mon Chou fijn in een kom, klop de 2 eieren erdoor met de 100 gr. basterd­sui­ker. Zet de oven op 225°C als de deeg­bodem eruit is ge­haald. Verdeel de rabarber over de deeg­bodem, schenk het Mon Chou-mengsel erover en bak de taart in het mid­den van de oven in 35 min. gaar en goud­bruin. Laat de taart voor het serve­ren afkoelen.

Comments & Responses

Comments are closed.