Pompoensoep (zalvend)


Ingrediƫnten:

 

  • 1 kg. pompoen
  • 5 gr. Suiker
  • 1 l. kippebouillon
  • 18 gr. Maizena
  • 300 gr. Creme fraĆ®che
  • 100 gr. Boter
  • zout en vers gemalen peper

    Bereidingswijze:

    • Schil en snij de pompoen in blokjes en doe ze met de suiker en de bouillon in de pan (eventueel 1 teentje knoflook).
    • Breng aan de kook en zet de deksel op de pan. Laat 18 minuten koken.
    • De pompoen moet borrelend koken om te voorkomen dat hij bitter wordt.
    • Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine en roer haar daarna door een fijne zeef.
    • Breng de soep opnieuw aan de kook. Roer goed over de bodem om aanzetten te voorkomen.
    • Schuim de soep af.
    • Roer de maizena aan met 0,5 dl water koud water, roer de oplossing door de soep (pan van het vuur)
    • Breng de soep weer aan de kook, roer de creme fraiche erdoor en laat de soep doorkoken.
    • Klop met de staafmixer de in blokjes gesneden koude boter erdoor.
    • Peper en zout naar smaak toevoegen.

Comments & Responses

Comments are closed.