POMPOENSOEP 2


POMPOENSOEP

Ingrediƫnten :

1 kg. pompoen

5 gr. Suiker

1 l. kippebouillon

18 gr. Maizena

300 gr. Creme fraƮche

100 gr. Boter

zout en vers gemalen peper.

Bereiding:

Schil en snij de pompoen in blokjes en doe ze met de suiker en de bouillon in de pan (eventueel 1 teentje knoflook).

Breng aan de kook en zet de deksel op de pan. Laat 18 minuten koken.

De pompoen moet borrelend koken om te voorkomen dat hij bitter wordt.

Pureer de soep met de staafmixer of in een keukenmachine en roer haar

daarna door een fijne zeef.

Breng de soep opnieuw aan de kook. Roer goed over de bodem om aanzetten te voorkomen.

Schuim de soep af.

Roer de maizena aan met 0,5 dl water koud water, roer de oplossing door de soep (pan van het vuur)

Breng de soep weer aan de kook, roer de creme fraiche erdoor en laat de soep doorkoken.

Klop met de staafmixer de in blokjes gesneden koude boter erdoor.

Peper en zout naar smaak toevoegen.

Comments & Responses

Comments are closed.