Pompoen- en tomatencasserole


Ingrediënten:

  • 1 kleine pompoen van ongeveer 1 kilo
  • 6 tomaten
  • 1 middelgrote ui
  •  zout, peper,
  • 50 gr. gruyèrekaas.Bereidingswijze:
    • Pompoenvruchtvlees met water zacht koken.
    • Pureren met staafmixer.
    • Margarine in mengkom met de mixer op de hoogste stand schuimig kloppen.
    • Na elkaar de suiker, vanillesuiker, vanillearoma,zout en kruiden erdoor kloppen, tot een gebonden massa ontstaat.
    • Dan de eieren en pompoenpuree erdoor roeren.
    • Meel en bakpoeder mengen, zeven en met de melk door het botermengsel kloppen.
    • Als laatste de rozijnen erdoor roeren.
    • Steek telkens 2 vormpjes in elkaar en zet die op de bakplaat.
    • Verdeel hierin het beslag.
    • Bakken: hetelucht 160 graden C, zonder voorverwarmen/ conventioneel: 180 graden, ca. 35 minuten.
    • Af laten koelen, en bestrooien met poedersuiker.

Comments & Responses

Comments are closed.