PASTA MET WALNOTENSAUS


PASTA MET WALNOTENSAUS

Benodigdheden: 100 gram gepelde walnoten of 300 gram ongepelde walnoten, 1 sjalotje, 1 eetl. boter of margarine, 1 eetl. rode pesto, 1 dl. slagroom, 150 gram pasta (tagliatelle of spaghetti), 2 tomaten, 1 takje verse basilicum.

Kraak de ongepelde walnoten. Hak de noten heel fijn in een keukenmachine. Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Smelt de boter in een kleine pan met dikke bodem en fruit het sjalotje glazig. Roer de pesto, slagroom en noten erdoor en laat het geheel circa 10 minuten zachtjes sudderen tot een mooie saus ontstaat. Kook intussen de pasta beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in dunnen reepj­es. Giet de pasta af. Verdeel deze over 2 borden en schep de saus erover. Strooi de blokjes tomaat en de basilicum erover. Lekker met Parmezaanse kaas.

Comments & Responses

Comments are closed.