PASTA MET BROCCOLI EN BLOEMKOOL


PASTA MET BROCCOLI EN BLOEMKOOL

benodigdheden: 1 ui, 4 teentjes knoflook, ½ bloemkool, 400 gram broccoli, 250 gram chorizo, 350 gram pasta, 2 eetlepels olijfolie, 75 gram zwarte olijven zonder pit, 1 dl. droge witte wijn, 1 blikje tomatenpuree (68 gr.), peper en zout, 25 gram Parmezaanse kaas.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de bloemkool en de broccoli schoon en verdeel ze in kleine roosjes. Snij de chorizo in plakjes van ½ cm dik. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend in ca. 3 minuten goudgeel en glazig. Voeg de bloemkool toe en bak die 5 minuten al omscheppend mee. Schep de broccoli en de chorizo erdoor en voeg de olijven, de wijn, 1½ dl. water en de tomatenpuree toe en laat alles in ca. 5 minuten beetgaar stoven. Breng alles op smaak met peper en zout. Giet de pasta af. Serveer de Parmezaanse kaas bij de pasta en de groenten.

Comments & Responses

Comments are closed.