Paddestoelen ragout 2


Paddestoelen ragout

Ingrediënten:

500 a 600 gr. Paddestoelen

80 gr. Boter, zout, peper, 1 grote ui, 2 tenen knoflook, 35 gr bloem, 1½ eetlepel tomatenpuree, 1 theelepel paprikapoeder, 1 dl. Tawny port, 2 dl. Groentebouillon, 200 gr. Gekookte ham, 1½ eetlepel fijn gesneden peterselie.

Helft van de boter smelten. Klein gesneden paddestoelen erbij. Zout en peper.

Deksel op de pan en 5 minuten smoren.

In een tweede pan rest van de boter smelten. Fijn gesneden ui er bij en de knoflook. De bloem erdoor roeren. Darna de tomatenpuree en de paprikapoeder. Daarna de port en de bouillon.

Met de garde roeren tot en gladde massa. Daarna het paddenstoelen mengsel erbij.

Lekker met pasta, rijst of aardappelpuree en frisse salade.

Comments & Responses

Comments are closed.