Na 63 jaar sluit Meuleman


Zaterdag 27 mei sluiten wij de deuren.
De winkel gaat maandag 5 juni verder onder de naam:
DOK to Go!

meuleman

Krantenartikel: door Siem Weterings Rodi Beverwijk | 7-4-2023

BEVERWIJK – Winkelcentrum Plantage in Beverwijk wordt volgend jaar 65. Een leeftijd waarop vroeger iedereen met pensioen ging. Frank Meuleman (58) van de gelijknamige groente, fruit en kant-en-klaar maaltijden wacht daar niet op en gaat het vanaf aanstaand Pinksterweekend rustiger aan doen. De naam Meuleman verdwijnt, winkel en personeel gaan verder met de nieuwe eigenaar, restaurant ‘De Open Keuken’, onder de naam ‘DOK to Go’. Het blijft dus een groente- en fruitzaak.

Frank Meuleman (58) heeft de zaak overgenomen van zijn vader Henk maar stopt na veertig jaar. (Foto: Siem Weterings)
 ‘Begrip’ Meuleman groente & fruit wordt ‘DOK to Go’

Op 1 oktober 1959 begon Henk Meuleman een groentewinkel op het net geopende nieuwe winkelcentrum Plantage. Hij had het vak geleerd bij zijn vader die een groentewinkel op de Alkmaarseweg had. Het was een hele uitdaging, want er waren toen maar liefst 41! groentezaken in Beverwijk.

Alleen de sterkste

Alleen de sterkste hebben het overleefd. Doordat Meuleman altijd vooruitstrevend geweest is en de focus houdt op smaak, assortiment, kwaliteit en service, zijn ze uitgegroeid tot één van de beste groentewinkels in de IJmond. Samen met Zwanenburg VOordeel MARkt en De Eeuwige Lente behoort Meuleman tot de 3 winkels die sinds het begin op de Plantage zitten, alleen de naam gaat nu veranderen, kwaliteit en personeel blijven hetzelfde.

Zoon Frank kreeg alles letterlijk met de groentelepel naar binnen gegoten. Hij vond het als jongen ook leuk en gezellig om mee te helpen in de winkel van zijn ouders. Na een opleiding op de laboratoriumschool besloot hij toch om voor de winkel te kiezen, vooral het contact met mensen droeg mede bij aan deze beslissing.

Wel is er een hoop veranderd in de loop der tijd. Net als veel andere specialisten dreigde de groenteman te verdwijnen door de opkomst van de supermarkten en het gewijzigde koopgedrag van de consument. Meuleman heeft alle ontwikkelingen en trends steeds zo goed mogelijk geprobeerd te volgen en dat is aardig gelukt. Klanten komen niet alleen uit Beverwijk, kenners uit de wijde omgeving weten de Plantage te vinden.

Verse gemaksproducten

Tegenwoordig is Meuleman sterk in verse gemaksproducten voor iedere dag. Begonnen ze 40 jaar geleden met rauwkost en verse stamppotjes, nu vind je er een keur aan heerlijke maaltijden die alleen maar even opgewarmd dienen te worden. Lasagne, Thaise kipschotel, aspergegratin, witlofrolletjes, het zijn maar een paar voorbeelden die dagelijks vers te verkrijgen zijn, naast de vele salades, stamppotten en natuurlijke verse groenten en fruit.

Maar, zoals Frank zegt: “Veertig jaar in een groentewinkel werken is topsport. Zes dagen in de week om 6:00 uur aan de maaltijden beginnen en als de winkel om 18:00 uur dicht gaat is het werk nog niet klaar.”

Daarom gaat hij het vanaf eind mei stoppen. Eerst even een tijd wat rustiger aandoen en dan ziet hij vanzelf wel wat er op zijn pad komt. Hij heeft veel vertrouwen in de nieuwe eigenaren en weet zeker dat de klanten het hier straks mee eens zijn.

Comments & Responses

Comments are closed.