Lamsfilet met vijgensaus


Lamsfilet met vijgensaus

Ingredi├źnten:

50 gram boter of margarine, 500 gram lamsfilet, zout en peper, aluminiumfolie.

Voor de vijgensaus: 8 vijgen, 1 sjalot, 25 gram boter of margarine, ┬Ż eetlepel suiker, scheutje balsamico azin en 2 dl rode port.

Receptuur:

Verhit de boter in een koekenpan en bak het vlees om en om aan in ca. 4 minuten. Bestrooi het vlees met zout en peper. Haal het uit de pan en laat het rusten onder aluminiumfolie.
Schil intussen de vijgen en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de sjalot.
Verhit de boter in de koekenpan waarin het vlees is gebakken en fruit de sjalot ca. 2 minuten. Voeg de vijgen toe en bak ze kort aan. Voeg de suiker toe en laat het iets karamelliseren. Voeg de azijn toe en bak het nog ca. 1 minuut. Blus het af met de port en laat het op hoog vuur iets inkoken.
Snijd de lamfilets in plakjes en serveer het lekker met waterkersstamppot en de vijgensaus.

Comments & Responses

Comments are closed.