KOOLRAAPGRATIN


KOOLRAAPGRATIN

Bijgerecht voor 4 personen – Benodigdheden: 1 koolraap, 1 teentje knoflook, 1½ dl. koffieroom, ½ tl. kaneel, zout, peper, 1 el. boter, 100 gram mosterdkaas

Neem bij voorkeur een koolraap van ca. 600 gram. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de koolraap in vieren, schil de parten en snijd deze in flinterdunne plakjes. Pers de knoflook boven de koffieroom uit. Voeg kaneel, zout en peper naar smaak toe. Schep de koolraapplakjes erdoor. Rasp de mosterdkaas. Vet een lage ovenschaal in en schep het koolraapmengsel erin. Strijk de bovenkant glad. Verdeel de kaas erover. Leg hier en daar een klontje boter. Bak de koolraapgratin in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Comments & Responses

Comments are closed.