Kersen info


Kersen

Kersen zijn net als pruimen steenvruchten. Het vruchtvlees bevat een steenachtige pit. Kersen zijn wel kwetsbaarder dan pruimen. Er bestaan zoete en zure kersen. Zure kersen zoals de Morel worden verwerkt in dranken.

Tegenwoordig zijn het vooral geïmporteerde kersen die in ons land verkrijgbaar zijn. Griekenland is een belangrijk aanvoerland. Kersen zijn er vooral in juni en juli. In de wintermaanden zijn ze sporadisch verkrijgbaar, afkomstig uit onder meer Chili.

Kersen kunt u enkele dagen in de koelkast bewaren. Zure kersen zijn wat beter houdbaar dan de zoete. Was de kersen voor gebruik en verwijder daarna de steeltjes. Voor het maken van compote, jams of voor gebruik in gebak moet u de kersen ontpitten met behulp van een scherp mesje of een speciale kersenontpitter. Pas op met kersensap, dit geeft moeilijk te verwijderen vlekken. Kersen zijn zeer smakelijk in vlaaien en in ander gebak. U kunt er ook heerlijke kersenjam van maken.

Comments & Responses

Comments are closed.