KALFS- SPINAZIE ROLLETJES


KALFS- SPINAZIE ROLLETJES

Benodigdheden: 125 gram kalfsvlees, platgeslagen tot 6 à 7 millimeter dikte, 25 gram verse spinazie, 25 gram katenspek, fijn gesneden sjalotje, 25 gram boter, 1 glas witte wijn, 1 eetlepel crème fraîche, tijm gedroogd peper, zout en binddraad.

 

Was de spinazie goed en leg hem 2 minuten in kokend water. Druk het vocht er uit en hak hem fijn. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit het sjalotje en de katenspek, roer de spinazie er door. Breng alles op smaak met peper en tijm. Strijk het mengsel dun uit over de lap kalfsvlees. Rol het vlees op in de lengterichting. Bind het vleesrolletje dicht (zoals een rollade). Braad het snel aan alle kanten lichtbruin met de rest van de boter en de olie. Strooi er wat peper en zout over. Blus af met een glas witte wijn. Braad het vlees in ongeveer 5 minuten gaar. Leg het op een voorverwarmd bord en dek het af met aluminiumfolie. Doe de crème fraîche in de pan en meng die met een houten lepel goed door de jus. Voeg wat peper, zout en tijm toe. Snijd het vlees een keer door en giet er de saus over. Verrukkelijk met spaghetti, Parmezaanse kaas en wat vers gehakte peterselie.

Comments & Responses

Comments are closed.