ITALIAANSE COURGETTESOEP MET TORTELLINI


ITALIAANSE COURGETTESOEP MET TORTELLINI

Benodigdheden: 2 courgettes, 1 grote ui, 1 groene paprika, 2 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 2 thee-lepels Italiaanse kruiden, 3 kruiden-bouillontabletten, 150 gram verse kruiden-roomkaas, 125 gram tortellini met kaas, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte basilicum, 100 gram Parmezaanse kaas.

Snipper de ui en snijd de courgettes en paprika in kleine blokjes. Verhit de olie in een soeppan. Fruit de ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg de paprika en driekwart van de courgette toe. Smoor het geheel circa 4 min. Voeg de Italiaanse kruiden, de bouillontabletten en 1 liter water toe. Kook de groenten in circa 10 min. gaar. Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg de verse roomkaas toe en laat de kaas al roerende smelten. Voeg de tortellini en de rest van de courgette toe en kook de soep in nog circa 15 minuten zachtjes gaar. Voeg peper en zout naar smaak toe. Roer de basilicum er op het laatste moment door. Schep de soep in vier soepkommen en strooi er royaal Parmezaanse kaas over.

Comments & Responses

Comments are closed.