HANDPEREN info


HANDPEREN

Dat zo’n lekkere zoetsappige peer zo lekker weg eet, hoeven we u niet te vertellen. Dat zo’n zoete dorstlesser ook in een afslankdieet past, klink u waarschijnlijk minder bekend in de oren. Peren hebben een even hoog suikergehalte als appelen. Toch ervaren veel mensen de peren smaak als zoeter. Bovendien werken ze door hun hoge gehalte aan mineralen sterk vocht en vetafdrijvend.

Handperen zijn het hele jaar verkrijgbaar. Het Hollandse seizoen start omstreeks augustus – september. Er zijn vele soorten handperen maar de bekendste zijn

De Hollandse Triomphe de Vienne is maar heel even op de markt, namelijk vanaf begin sep­tember tot half oktober.

Bewaar handperen op de fruitschaal of in de koelkast, afhankelijk van de rijpheid. Rijpe peren zijn kort houdbaar, maximaal 1-2 dagen in de koelkast. Onrijpe handperen rijpen in enkele dagen na bij kamertemperatuur. Handperen zijn rijp als ze lekker zoet ruiken en bij lichte vin­gerdruk rond het steeltje meegeven. Een sappige handpeer smaakt het lekkerste uit de hand. Bij ontbijt, lunch, toetje of zomaar tussendoor. Voor gebruik in salades kunt u de peren het beste direct besprenkelen met citroensap om bruinverkleuring te voorkomen. Voor het gebruik van handperen in gerechten leent de stevige Conference zich uitstekend.

TIP 1: Beleg eens een sneetje beboterd brood met een plak rauwe ham en leg hierop plakjes met citroensap besprenkelde peer.

TIP 2: Sperziebonensalade met peer en tomaten.

Comments & Responses

Comments are closed.