GRAPEFRUIT info en tips


GRAPEFRUIT

sappig en vol vitamines

Grapefruits zijn allang geen bijzondere vruchten meer. Iedereen heeft wel eens één gepeld of geperst. Grapefruits zijn sappig, overheerlijk en heel gezond. Er is echter meer met een grapefruit te doen dan u denkt!! Bijzondere recepten welke echt het proberen waard zijn, vindt u op deze productpagina.

In dit winterseizoen komen grapefruits, zowel de witte (of gele) als de rode, uit Israël of de Verenigde Staten, ’s zomers komen ze uit Argentinië. Aan de schil zijn ze moeilijk te onderscheiden, maar aan het vruchtvlees is wel goed het verschil te zien en te proeven. Witte grapefruits hebben een lichtgele schil en ook geel vruchtvlees. Ze zijn frisbitter van smaak. Rode grapefruits, die vaak een rode blos of een wat donkergele schil en licht geelroze tot rood vruchtvlees hebben, zijn zoeter van smaak. Beide soorten zijn heerlijk om zo uit de hand te eten of om uit te persen.

Soms zijn grapefruits nog lekkerder als er geen vliesjes om het vruchtvlees zitten. Er twee manieren om grapefruits te ontdoen van hun vliesjes: de vruchten overdwars halveren en partje voor partje uitlepelen of de partjes fileren. Dat ‘fileren´ is bewerkelijk, maar het loont zeker de moeite! In twee stappen doet u het als volgt:

  1. Boven een kom de vrucht zo dik schillen dat ook het witte velletje wordt mee geschild
  2. Met een scherp mesje een voor een de partjes tussen de vliesjes lossnijden.

Volgens kenners is Star Ruby, en dan met name die uitFlorida, de allerlekkerste grapefruit met, zoals zijn naam al zegt, mooi robijnrood en sappig vruchtvlees. Een heerlijke grapefruit om zo uit de hand te eten want het vruchtvlees is heel aromatisch zoet en de velletjes zijn lekker zacht.

De witte grapefruits zijn heerlijk in salades en frisse voorgerechten. De licht bittere smaak zorgt ervoor dat uw eetlust extra wordt opgewekt. Ook na het hoofdgerecht is een grapefruit op zijn plaats. Combineer partjes gefileerde rode grapefruit bijvoorbeeld met sinaasappelpartjes en een bolletje roomijs. Ook kinderen smullen ervan als u een halve rode grapefruit besprenkelt met vruchtenlimonadesiroop.

Comments & Responses

Comments are closed.