Gevulde vijgen beignets met vanille ijs


Gevulde vijgen beignets met vanille ijs

Ingrediënten:

16 vijgen, 25 gr. verse gist, 200 gr. muscato d’asti, 160 gr. bloem, iets zout, 2 eidooier, 160 gr. spijs.

Saus: 100 gr. muscato d’asti, 50 gr. suiker, 400 gr. room, ½ vanillestokje en vanille ijs.

Receptuur:

Verhit het muscato d’asti tot ongeveer 35°C.Los de gist op in 30 gr. van het muscato d’asti.Roer het even om en laat het vervolgens 5 minuten rusten.Zeef de bloem met iets zout in een kom.Maak een kuiltje in het midden en giet er het gistpapje in. Werk van binnen naar buiten het gistpapje door de bloem.Voeg beetje voor beetje de rest van het lauwe muscato d’asti toe en werk dit ook door de bloem totdat een glad beslag verkregen is.Laat het geheel ± 45 minuten rijzen op een lauwwarme plaats, afgedekt met een vochtige doek.

Schil de vijgen en hol ze voorzichtig uit met een appelboor (niets weggooien!).Meng de dooier met de spijs en vul hiermee de vijgen.

Breng het muscato d’asti met de suiker, het merg uit het vanillestokje en het “vijgenafval” samen aan de kook en laat het geheel inkoken tot de helft.Voeg de room toe en kook wederom in tot de helft.

Opmaak van de borden:

Verhit een wokpan met plantaardige olie tot 180°C.Haal vervolgens de vijgen door het beslag en frituur ze vervolgens tot ze goudbruin zijn.Laat de vijgen even uitlekken op keukenpapier en verdeel ze over de borden.Omgiet met de saus en schep er een bol vanille-ijs bij.Garneer met mint en bestrooi met poedersuiker.

Comments & Responses

Comments are closed.