GEPOCHEERDE ZALMFOREL MET LAMSOREN ROOMSAUS


GEPOCHEERDE ZALMFOREL MET LAMSOREN ROOMSAUS

Benodigdheden: 600 gr. zalmforel (of een andere stevig vis zoals kabeljauw), 100 gr. lamsoren, 2 sjalotjes, 1 stengel bleekselderij, 3 dl. visbouillon (zelfgemaakt of van een tablet), 1 dl droge witte wijn, 1 bekertje crème fraîche, 50-60 gr. boter, zout, peper, sap van ½ citroen, 4 takjes tijm.

Verdeel de zalmforel in vier gelijke porties. Maak de lamsoren schoon en verwijder de steeltjes. Pel de sjalotjes en snijd ze klein. Maak de bleekselderij schoon en snij deze in dunne ringen. Leg de sjalotjes en de bleekselderij in de pan en schenk de visbouillon met de witte wijn erop. Pocheer de zalmforel in de bouillon circa 5 minuten. De vis moet binnenin enigszins rauw blijven anders wordt hij zo droog. Houd de vis warm. laat de visbouillon met de wijn tot 2/3 inkoken. Voeg dan de crème fraîche toe en laat de saus weer inkoken tot ½ -2/3. Klop van het vuur af 40-50 gr. in blokjes verdeelde boter met een garde door de saus. Bak terwijl de saus staat te koken, de lamsoren om en om op hoog vuur in de overgebleven 10 gr. boter. Schenk de saus erbij en maak deze op smaak af met zout, versgemalen peper en citroensap. Neem vier voorverwarmde borden, schenk op ieder bord een laagje saus en leg de zalmforel in het midden. Garneer met een takje tijm. Serveer direct en geef de overige saus apart in een sauskom

 

Comments & Responses

Comments are closed.