FLENSJES MET FRAMBOZEN


FLENSJES MET FRAMBOZEN

Benodigdheden voor 4 personen: 500 gram frambozen gewassen. 2 eetl suikerstroop, 2 theel. maïszetmeel, 2 eetl koud water, 4 flensjes, 4 bolletjes frambozenyoghurtijs en een paar druppels citroensap

Pureer de frambozen in de foodprocessor. Roer de frambozenpuree, de suiker en het citroensap in een pannetje door elkaar, breng aan de kook en laat 8 tot 10 minuten zachtjes koken. Roer af en toe. Roer het maïszetmeel aan met het koude water, roer het door de saus en laat 1 minuut koken. Giet de vruchtensaus in en kom en laat afkoelen. Verdeel de vruchtensaus vlak voor het serveren over de flensjes. Leg in het midden van ieder flensje een bolletje yoghurtijs. Vouw de flensjes half dicht en schep er nog wat saus over.

FLENSJESBESLAG MAKEN

Benodigdheden: 3 eetl. suiker, 150 gr. bloem, 3 grote eieren, ¼ l. melk, 1/8 lauwwarm water, 50 gr. boter gesmolten en een mespunt zout.

Doe de suiker, de bloem, het zout, de eieren en de melk in een grote kom. Klop met een garde tot een glad beslag. Klop er het water en de boter door. Giet het beslag door een fijne zeef en zet het 1 uur in de koelkast. Bak de flensjes.

Comments & Responses

Comments are closed.