ENGELS PERZIK-KRUIMEL GEBAK


ENGELS PERZIK-KRUIMEL GEBAK

Benodigdheden voor 4 personen: 500 gram perzik, 50 gram witte basterdsuiker, boter om in te vetten, 150 gram bloem, snufje zout, 60 gram suiker, 75 gram boter

Maak de perziken schoon en snij ze in stukjes. Bestrooi het fruit met 50 gram basterdsuiker en zet het gedurende 30 minuten weg. Beboter een ovenvaste schaal en leg het fruit erin. Zeef de bloem met het zout in een kom. Voeg de sui­ker en de boter toe. Snij de boter tot héle klei­ne ‘nootjes’ en maak er met de vingertoppen een kruimig deeg van. Strooi de deegkruimels op de vruchten en druk ze iets aan. Schuif de schotel in een voorverwarmde oven van 175°C en bak het geheel in circa 35 minuten gaar en lichtbruin. Laat het gebak tot lauw afkoelen en garneer het met wat slagroom. Stooi er eventueel geschaafde amandelen over.

Serveren met Engelse thee of, als het warm weer is, met ijsthee.

Comments & Responses

Comments are closed.