Bospaddestoelen Ragout.


Bospaddestoelen Ragout.

Ingrediƫnten

  • 150 gram bospaddestoelen naar smaak van Meuleman
  • 60 gram bloem
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 3a 4 deciliter melk
  • peper en zout.
  • Notenmuskaat.
  • Evt. smaak versterker zoals bouillon poeder.

Bereidingswijze van bospaddestoelen ragout

Pel de ui en snipper deze. Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in stukjes.

Verhit de boter in een steelpan en glaceer de gesnipperde uien en de paddestoelen op laag vuur in ongeveer 5 min. Voeg de bloem toe. Gebruik een spatel om de bloem het boter mengsel tot een roux te vormen. Verhit de roux nog even tot de bloem gaar is en het tot een geheel vormt. Laat het even rusten.

Schenk al roerend de melk erbij. Blijf roeren tot de ragout glad en gebonden is.maak het op smaak met de gewenste specerijen en laat het op een laag vuur nog een paar minuutjes koken.

Eet smakelijk,

 

Het team van de open keuken.

Comments & Responses

Comments are closed.